Pengikut_Ku

Saturday, 14 November 2015

1st day of CLASS

Assalamualaikum........


Alhamdulillah akhirnya ALLAH menyampaikan hajat yg baik... sesungguhnya yg BAIK itu dtgnya dri DIA & yg sebaliknya itu dri diri yg hina ini. Class yg penuh ketenangan membuat jiwa ini terisi kembali setelah sekian lama bersawang dik benda yg bnyk laghanya. Tatkala melangkah masuk... hati ini bersuara benarkah semua ini??? sambil menatang bubur ditangan ku hulurkn pd tuan rumah. ^_^ alhamdulillah disambut mesra kehadiran ku pg ini. Bermula class dgn tenang bagi mendalami UMMUL KITAB ayat Paling Agung.

Terdetik hati ini... malunya aku pdmu yg selama ini terlalu banyak leka dri terus mengingatimu.... aq terlalu mengejar manusia... PENAT... & ku rasa inilah jln terbaik buatku sehingga ku rebah 1hari nanti barangkali???? Maluku pd diri sendiri... tapi ku gagahkan jiwa meneruskan senyuman bagi menerima hakikat sebenar diri!!!!!. 1jam 30min berlalu seakan telalu singkat kurasakan... cepat sungguh masa berlalu.


Alhamdulillah ku bersukur pdmu jiwa ini terisi semula..... aq balik dgn senyuman :)


Ku harap ini merupakan sinar baru buat diriku & DIA.......




Aamiin.. insyaAllah

Sunday, 23 August 2015

[Lirik Video] Akim & The Majistret - Potret


- POTRET -

Butiran Permata mengalir dlm setiap doaku....
Sentiasa menjadi pengubat RINDU itu.....
Walau 4years telah berlalu pergi....
Kenangan itu masih menjadi POTRET hidup ini...
Ku mendoakan KEBAHAGIAANmu selalu.
Daku yakin POTRET baharu bakal terukir indah
dari ILAHI buat diriku & kamu yg menjadi lebih indah dari dulu....


ALLAH PELUKIS POTRET TERINDAH SELALU


Cc: MSAA



Thursday, 6 August 2015

Bila DIA Berbicara....


Bila DIA kata, rezeki mu masih dlm genggamanku
kau harus tau.... 
rezeki itu pasti akan berlaku

Bila DIA kata, kesabaranmu itu bakal dibayar kelak
kau harus tau..... 
solat & doa itu duit yang tidak ternilai harganya

Bila DIA kata, untuk mendapatkan sesuatu bukanlah FREE selalu
kau harus tau....
besarnya makna sebuah UJIAN & bermaknaya sebuah HIKMAH itu

Bila DIA kata, setiap pengorbanan itu pasti KEINDAHAN akan berlaku
kau harus tau.....
manisnya penantian & pengharapan itu

Bila DIA kata, KEHEBATANKU tiada tolok bandingnya 
kau harus tau....
MIRACLE berlaku tidak terfikir dik akal fikiranmu

InsyaALLAH segalanya terjawab kelak. DIA nak aku TUNGGU..........  



Sunday, 3 May 2015

Menu of the day!!!

Assalamualaikum.......

Harini menu mak semua ohhh out of my expactation!!!

1. Itik masak cili api nogori
2. Chocogarnache Cup Cake

Heheheh lari dietku... >_<

tpi apa pon syukran mak sbb xpernh miss to prepare our meal for everysingle day... walaupon sometimes looks simple or wierd but at the end mmg mavlous n kenyang bawak ke tidur la... #Alhamdulillah


Saturday, 2 May 2015

Kisah Semalam......



Semalam merupakan step akhirku untuk melupakan segala-gala kenangan yg ku rasa xpasti dlm hidupku. Titik putih... hitam... hijau... kuning.. unggu... segalanyalah....

Ia membuat aku lebih tenang sambil mula menyulam perjalanan baru yang kini aku harus tempuhi yg lebih nyata di atur DIA buatku.....



Terkadang dikala buntu.. aku menangis sendirian dgn NYA tanpa aku tidak tau dimana lagi harusku luahkan segalanya itu.

Aq cuba tenang & kawal emosi itu dgn melelapkan mata... akan tetapi segala yg ku fikirkan itu seakan2 bermain dlm mimpi seperti movie yg aku sendiri tidak tau siapa pengarang hebat itu?

Apapon... hati ini mula menenang sejak semalam......



'Go With The Flow as it's my inspiration forever'!



#Alhamdulillah #TerimaKasihAllah



Ketenangan yg Dicari

Assalamualaikum....

Dah lama xupdate blog ni.. lama betol menyepinya. Tahla.. sejak balik 7bln lalu... hati ni rasa lain mcm je.. its hard to express those feeling. Masih tertanya2 siapa diri ini sebnrnya. Perjalanan yg membawa 1001 hikmah itu akan menjadi memory terindah buatku seumur hidup.

Namun.... ku rasakan semakin besar ujian & tanggungjwb yang harus ku pikul ini tanpa siapa pon yg akan fhm semua itu even my parents. Semakin hari semakin berat & jauh hatiku walaupun aku tau ianya hanya rintangan kecil yg harus aku tempuhi! akan tetapi hati ini terlalu kecil untuk memahami likun itu.

Adakah aq masih tidak matang akan semua ini?

terkadang aku menyepi sendirian sambil butiran permata mengalir tanpa kusedari.


Aku lebih selesa berseorangan menjauh diri dari segala kekusutan.



Inilah aq seorang yg Unik dengan kepelikan diri.......